[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hei! Pitkästä aikaa uutta juttua kirjoittelen. Avovesikausi tuli avattua viikonloppuna hienossa aurinkoisessa säässä kippari J:n kanssa.

Aamu yhdeksältä lähdettiin kohti veneenlasku ramppia ja kalavesiä. Kymmenen aikaan päästiin vesille ja ennen kalastusta ajettiin veneellä pelipaikoille tovi. Pelipaikoilla aloimme luotaamaan ja paikka paljastui heti lupaavaksi. Kuhia makasi rinteessä ja penkkojen reunoilla. Heitimme kuhia kauan saamatta tärppiäkään. Pyörimme samoilla paikoilla tunteja. Aluksi tällä ei ollut väliä, sillä tuntui mahtavalta päästä vihdoin kalaan!

Etsittiin uusia kaloja uudelta paikalta ja muutama löytyikin sieltä täältä viistokaiun näyttöä tulkiten. Tarjosimme jigejä kaloille. Yritimme vaihtaa väriä ja mallia ja heittokulmaa, mutta tuloksetta. Emme löytäneet todella hyvää kuha paikkaa vain kala siellä täällä meininkiä alkua lukuunottamatta.

Tulimme matalaan lahden edustalle alla oli noin neljä metriä vettä kun viistokaiku näyttää kalaa molemmin puolin. Pohjassa luultavasti kuhia ja päällä sitten ahventa tai pikkukalaa kertoo kippari J minulle. Heitän jigin kuhia kohti ja ensinmäisestä vajotuksesta heti tärppi ja kala paljastuu hyvän kokoiseksi ahveneksi. Haavi puoliksi veteen ja kala sinne odottelemaan sillä aikaa, kun yritämme saada lisää hyvänkokoisia ahvenia. Ahven jää yksittäiseksi, joten kuvaus ja sen jälkeen kala vapauteen. Hetki siinä vielä heiteltiin ja sain pienen hauenkin ahvenjigillä.

Sitten siirryimme kippari J:n kanssa uudelle paikalla kuhan toivossa. Alkuun tietysti luotailua ja etsimistä, mutta ei näkynyt kuhaa des kaiussa. Uuteen paikkaan ja taas etsimme kunnes löytyi molemmin puolin muutama kuha. Heitin jigin, vajotin kaksi kelausta ja sain tärpin. Vastaisku myöhässä, joten tämä kala jäi vain tärpiksi. Toinen samanlainen tilanne ja taas olin myöhässä. Kolmatta kertaa en antanut tämän enään tapahtua vaan kuudennella heitolla tärppäsi. Tein vastaiskun ja kohta olikin jo kuha haavissa. Kippari j onnitteli kauden avaus kuhasta ja minä tietenkin olin iloinen kun vihdoin sain kalan kyytiin. Kuhalla oli mittaa 49 senttiä. Kala päätyi eräksi.

Kalan jälkeen etsimme uusia kaloja ja niitä taas heitettiin tutun kaavan mukaan. Kippari J sai komean 44 senttisen kuhan. Tämän jälkeen sain yhden ahvenen, joka oli pienempi kuin ensinmäinen. Aloitin evästauon kippari J:n vertikaalijigatessa ja yhtäkkiä kuuluikin HAAVi! ja taas yksi mittakala kyydissä.

Pari paikkaa vielä kokeiltiin, mutta tuloksetta. Kello noin kuusi kun päätimme lopettaa päivän. Ei helppo päivä vesillä. Kalojen eteen sai tehdä töitä. Kalastimme ensinmäiset viisi tuntia tyhjää, joka kertoo varmasti jotakin. Minä kiitän ja kuittaan. Uusia reissuja odotellessa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]