[vc_row][vc_column][vc_column_text]Moi!

Kalastuksesta oli reilu viikon tauko rippileirin takia, mutta vihdoin pääsi taas kalaan. Juhannuksena olin tuttavien mökillä ja kalastuskin juhannukseen tietenkin kuului. Kalapaikkana toimi pieni järvi, josta aiempaa kokemusta ei ollut paljoa. Viime vuonna olin sieltä pieniä ahvenia ja joitakin haukia saanut.

Kävimme aamulla heittämässä lähikaislikkoa ja saaliksi saimme muutaman pienen ahvenen sekä pienen hauen. Normaalia mökkikalastusta ilman elektroniikkaa ja soutuveneellä tietenkin. Kun menimme toisen kerran kalaan ajoin sähköperämoottorilla lähelle rantaa kaatuneen puun luo ja kuvittelin paikan hyväksi. Muutamia heittoja kaatuneen puun viereen ja pieniä ahvenia saaliiksi. Jatkoimme heittelyä, kunnes itsellä tärppäsi hieman raskaammin. Huomasin, että siiman päässä oli ahven ja hyvänkokoinen sellainen. Sain kalan veneeseen, vaikka haavia ei ollutkaan. Pitelin käsissäni uutta ennätysahventani. Kalalla mittaa oli 40 senttimetriä, mutta puntaria ei ollut matkassa, joten paino jäi arvoitukseksi. Nopean kuvauksen ja mittauksen jälkeen kala pääsi takaisin uimaan jättäen mahtavat fiilikset. Ei hullumpi juhannus. Nyt olisi kuha ja ahvenennätykset rikottu, koskahan on hauen vuoro.

Juhannuksen jälkeen olen kalastellut aktiivisesti ja vesillä on tullut oltua joka päivä. Uuteen veneeseen on pitänyt tutustua ja oppia lukemaan viistokaikuluotainta ja käyttämään keulasähkömoottoria. Siksi kalasaaliista ei ole kerrottavaa. Palataan![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]