[vc_row][vc_column][vc_column_text]Moi!

Viikko vierähti mukavasti Kyrösjärven rannalla mökkeillessä. Kalassa tuli oltua paljon, vaikka saalis oli hiukan kehno. Kelit suosivat ja lämpöä riitti. Vesikin lämpeni viikon aikana useamman asteen. Viikossa ehti kokeilla heittojigausta, vetouistelua ja vertikaalijigausta. Kaloilla oli kutuhommat kesken, joten viikko oli vaikea ja isommat kalat kateissa. Mitään kutukivikkoja ei tullut heitettyä vaan etsin kaloja muualta.

Kuhia löytyi noin neljän metrin vedestä ja kalaa oli paljon. Keskikoko oli pientä ja isommat kuhat tuntuivat loistavan poissaolollaan. Illasta kuhat aktivoituivat ja kävivät jigiin paremmin, aikamoista jigin vaihtamista piti silti harrastaa. Etsin kalat viistokaikuluotaimella ja sitten ajelin päälle katsomaan DI näkymästä minkä kokoisista kaloista oli kyse. Heittojigaamalla kuhia tuli paljonkin, mutta pieniä. Loppuviikosta tuli enemmän vertikaalijigattua. Muutamalle hyvälle ruokakuhalle tarjottiin jigiä, mutta joko jigi ei kelvannut tai vastaisku jäi puuttumaan. Vertikaalilla kuhia tuli, mutta ei edelleenkään mitään isomuksia.

Ahvenen kalastus oli haastavaa. Ahvenet tuntuivat olevan yksittäin ja levällään. Yhtenä iltana näkyi hieno ahventen ajo, jossa lokkeja ja tiirojakin lenteli paljon. Vähän myöhässä paikalle ja parvi oli jo levinnyt. Jigaamalla tuli muutamia ahvenia, osa ihan hyvää ruokakokoa noin 30 senttimetrisiä. Vaappuja vetämällä matalassa tuli myöskin ahvenia ja muutama kuhakin.

Hauenkalastustakin tuli kokeiltua pitkästä aikaa ja jotain kaloja onnistuin saamaan näytille, vaikka koko oli pientä. Muutama hauki tuli sivuosumana jigiin. Matalassa vetouistelemalla tuli muutama pieni hauki ja kaksi ikävää irtoamista, joissa molemmissa oli vähän parempi kala kyseessä. Mukavaa hommaa matalassa vetouistelu, kun joskus näkee jopa tärpit kun kala tulee ihan pintaan. Suosittelen kokeilemaan. Ainakaan tapahtumia ei jäänyt puuttumaan ja kaikkia kolmea kalalajia tuli. Lähinnä kaislikon edustoja tuli vedettyä, joissa matalaa noin 2 metriä. Shädejä tuli myös jonkun verran heitettyä, mutta isoja haukia ei tullut.
Joka tapauksessa hieno viikko takana ja katsotaan mitä seuraavaksi. Juhannus menee ahvenen kalastuksen parissa. Menkää vesille ja älkää unohtako aurinkorasvaa. Kireitä siimoja![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row]