[vc_row][vc_column][vc_column_text]Moi!

Päätin osallistua jigi cupin viimeiseen osakilpailuun, joka toimi myös suomen WPC karsintana. Kun päätöksen osallistumisesta tein, yritin päästä järvelle treenaamaan usein. Kisa käytiin Tampereen Pyhäjärvellä, jota voin kutsua omaksi kotivesistökseni. Kisassa yritetään siis saada kolme ahventa kaksi kuhaa ja hauki. Kalojen yhteismitta ratkaisee. Kalat vapautetaan kuvauksen ja mittauksen jälkeen takaisin. Kalastusopas ja muutenkin kova kalamies Esa Keino Lohjalta tuli veneeni keulaan kisaamaan. Muutamana päivänä kerkesin hetkeksi vesille ennen kisaa ja löysin kolme hyvää ahven paikkaa, joista ongin yli 30 senttisiä kaloja treeneissä. Kuhapaikatkin oli valmiina katsottu kisaa varten. Hauki jäi todella heikolle treenille.

Lauantai 29.9 Kisapäivä
Aamulla olimme yhdeksän aikaan kilpailukeskuksella, joka sijaitsi Ratinan suvannossa. Venepaikkoja ei ollut, joten oli pieni hässäkkä minne saa veneen kiinni. Venekuntia kisaan osallistui 43. Kisasta kuvattiin suoria lähetyksiä pitkin päivää ja kisa oli muutenkin näkyvillä sosiaalisessa mediassa, mikä on mielestäni loistava juttu.

Lähdöstä menimme ensimmäiseen ahvenpaikkaan, jossa oli ollut kalaa ja oli kyllä nytkin kalaa, mutta se ei avannut suutaan. Hetken heiteltyämme Esa sai 24.5 senttisen kalan, eli se oli puoli senttiä alle kisassa vaadittava mitta.

Ajoimme toiselle ahvenpaikalle ja alettiin viskomaan ahvenparvea, mutta tuloksetta. Monia jigejä kävimme läpi ja jonkun tärpin saimme, mutta ei kaloja veneeseen ja mitalle. Siirryimme kolmanteen ahvenpaikkaan. Aloimme heittämään, kunnes kuhakaiku tuli alle ja tiputin jigin nokan eteen ja kohta olikin haavissa 44 senttiä kisakuhaa ja ensimmäinen kisakala! Saimme myös ahvenia samasta paikkaa, mutta mikään ei ylittänyt tätä 25 sentin rajaa.

Palasimme vielä ensimmäiselle paikalle katsomaan olisivatko ahvenet otillaan kun näimme, että toinen tiimi siitä kalan sai.

Sitten heitettiinkin tyhjää taas ja yritimme jopa haukea. Mehän emme ajatellutkaan löysäilyä, vaan koko ajan yritimme saada ahvenia korttiin. Reilu tunti kisa-aikaa jäljellä ja Esa saa 27 senttisen ahvenen ja pari pienempää yksilöä. Kisa-aikaa enään parikymmentä minuuttia ja palaamme kahdelle aikaisemmalle paikalle mutta emme saa tarpeeksi isoja ahvenia korttiin.

Valitettavasti saimme korttiin siis kaksi kalaa.

Kisan voitti Saku Laaksonen ja Jussi Jokinen yhteistuloksella 298 senttiä.

Kisaaminen oli kivaa ja opettavaa vaikka menikin osittain pieleen. Ahvenien hankaluus yllätti kyllä. Tulevaisuudessa täytyy heittää useampaa paikkaa eikä luottaa vain niihin, jotka on treeneissä toimineet. Jatkossakin varmasti tulen kilpailemaan. Kiitos kisan järjestäjille hyvästä kilpailusta! Kiitokset myös Esa Keinolle! Palataan uusien juttujen parissa!

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][fbcomments][/vc_column][/vc_row]