[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hei!
Alkukauden kalastus on ollut kohdallani todella haastavaa. Vesillä tullut kyllä jonkun verran oltua, mutta kalat kerta kaikkiaan niin tiukassa, että blogiin raportoivaa ei ole ollut. Kuhaa olen pääsääntöisesti heittänyt ja ahventa myös jonkun verran. Tyhjiä reissuja ei ole ollut, mutta saaliit todella heikkoja. Ongelmana on ollut kuhien passiivisuus. Kaloja löytynyt ihan hyvin, mutta tärpit ovat olleet harvassa. Olen yrittänyt erilaisia uittotekniikoita ja tottakai vaihtanut jigiä usein. Eräänä viikonloppuna pääsin Kippari J:n kyytiin testaamaan Garminin uutta Livescope kaikuluotainta, ja se selvensi alkukauden teemaa eli kuhien syönti haluttomuutta. Jigi piti uittaa ihan suun eteen ja jigin piti olla tietynlainen, jotta sai tärpin. Kyseessä on hieno laite, joka tarjosi ainakin itselle enemmän selvyyttä kalojen käyttäytymiseen. Itse tuosta päivästä oivalsin muutamia seikkoja. Ensinnäkin, kun kuhat ovat noin passivisia kuin ne nyt ovat olleet, eivät ne hae jigiä kaukaa vaan tarvii heiton oikeasti osua kohdilleen. Toiseksi, kalat saattavat uida pois nopeastikin, joten jos tietylle pienelle esimerkiksi viistoluotaimella löydetylle kalapaikalle heittää kymmenisen heittoa, voi osa kaloista uida pois jo ensimmäisten heiton aikana. Olen pyrkinyt myös kiinnittämään huomiota ankkurointiin, jotta löydetyt kalat jäävät varmasti heittosektoriin.

Kuhia kaikuluotaimen näytöllä

Kuhia penkassa

Nämä ovat vain muutamia asioita, joihin on tullut nyt enemmän kiinnitettyä huomiota. Vaikka kaloja ei ole kauheasti tullut, on siis saatu oppi yhä tärkeämmässä roolissa. Toivon mukaan syönti paranee kuhan ja ahvenen osalta kudun jälkeen. Vielä olisi pari viikkoa etäkoulua jäljellä, mutta sitten jää aikaa kalastukselle reilummin ja koko kesä aikaa opetella vesillä uutta. Mielenkiinto yhä suuntautuu kuhan kalastukseen, mutta tarkoitus myös muita kalalajeja kalastaa ja mahdollisesti myös kilpailla Jigicupin kisoissa.

Yhden kalapäivän keskityin vain ahvenen kalastukseen. Ahvenia löytyi aika matalasta noin viiden metrin vedestä. Veden lämpö noin kymmenisen astetta ja aurinko paistoi ja tuulta ei ollut ollenkaan. Käytin vähemmän kaikuluotaimia, ja tuli heitettyä paljon matalaa kivikkoa, ja joitain ahvenia onnistuin saamaan näytille. Ahvenet tuntuivat käyvän jigin pyrstöön kiinni ja usein irtosivat ennen venettä. Pienensin rajusti jigiä, mutta silti sama teema jatkui. Olisi pitänyt yrittää myös pienellä vaapulla, mutta niitä ei sattunut olemaan mukana. Iltapäivällä keli muuttui hetkessä täysin. Muutaman minuutin sisään alkoi kova tuuli ja tuli muutamia sadepisaroitakin. Nopeasti voi keli muuttua. Päivän saaliina siis muutamia ahvenia ja vähän tietoa siitä, missä ahven tähän aikaan oleilee. Hieno päivä vesillä.

Kireitä siimoja kaikille ja oikein mukavaa kesän aloittelua![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]