[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hei!
Nyt on kausi saatu avattua ja se avattiin kuhan kalastuksen merkeissä. Pääsiäisenä siis olin kuhan perässä parillakin eri vesistöllä. Toinen päivä tyhjää ja toisena päivänä osuikin sitten samaan veneeseen niin, että vaikea edes uskoa kaikkea tapahtumaa yhden päivän sisään.

Vene toimi ja kaikki laitteet pelittivät niin kuin pitikin. Olin intoa täynnä kun avovesikausi pääsi alkamaan jo näin aikaisin keväällä. Kaudelta odotan, että opin uutta ja saan mahdollisimman paljon onnistumisia. Toki ei niin hyvät päivätkin kuuluuvat kalastukseen. Tällä hetkellä mielenkiinto eniten kuhan jigikalastuksessa ja kilpaileminenkin kiinnostaa. Täytyy myös ahvenen kalastukseen uhrata enemmän aikaa. Monipuolisesti yritän kalastusta harrastaa, mutta joskus tulee keskityttyä esimerkiksi vain yhteen kalalajiin tai tiettyyn kalastusmuotoon. Nyt kerron lisää tästä uskomattomasta reissusta Kippari J:n kanssa.

Aamulla Kippari J tuli hakemaan ja ajeltiin rampille niitä näitä jutustellen.
Itsellä oli ollut vaikea päivä vesillä ja siksi odotukset ei olleet kovin korkealla, vaikka tiesin, että Kippari J kalaa löytää. No, siihen ei kauaa mennyt kun pitikin jo keulakonetta laskea ja alkaa kuhaa jigaamaan. Heti ensimmäinen paikka antoi luottoa, sillä kuha jo tönäisi mutta ei jäänyt kiinni.

Seuraavissa ankkureissa saimme molemmat tönäisyjä aina välillä.
Täytyi muistaa uittaa jigi aivan veneen vierelle saakka, sillä kahden metrin säteellä veneestä tuli kaikki kontaktit. Kippari J sai pari alamittaa, mutta ne eivät hymyilyttäneet.

Reilu pari tuntia kului, kunnes sain uudesta paikkaa alamitan ja heti perään paremman kuhan. Tämä kuha olikin isompi kuin luulin ja vanhat enkat rikkoutuivat. Hieno kala ja nyt kuha ennätys kirjattu uusiin lukemiin 68cm ja 2.9 kiloa. Mahta fiilis rikkoa ennätys heti näin kauden alussa.

Hetken fiilisteltyämme jatkoimme kalastusta ja päivän viimeisillä heitoilla Kippari J sanoi, että jigi jäi ankkuriin kiinni. Muutaman sekunnin kuluttua kuuluukin, että haavi tää on kala! Kevyillä vehkeillä kesti kauan väsyttää kala. Emme edes tienneet mikä mörkö, sieltä on tulossa. Molemmat jännityneinä ja fiiliksissä. Kun saimme kalan lopulta haaviin voi sitä onnen määrää. Kippari J:llekin uusi kuhaennätys mitoilla 89cm ja 7.8 kiloa.


Kippari J:n hieno kuha

Tähän oli mukava lopettaa reissu ja jää kyllä pitkäksi aikaa mieleen. Molemmat kalat näkyivät viistosta, joten sekin nostattaa molempien mieltä.
Nyt pääsen aktiivisesti kalaan, joten olkaahan kuulolla.
Palataan![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]