Moi!
Aika on vierähtänyt kalastuksen merkeissä, eikä ole tänne tullut päivitettyä kuulumisia.

Osallistuin kahteen Jigi cupin kilpailuun, joista toinen kilpailtiin Längelmävedellä ja toinen Keurusselällä. Jigicupin kilpailuissa tavoitellaan kolmea ahventa, kahta kuhaa ja yhtä haukea. Kalojen yhteismitta ratkaisee. Molempien kilpailujen vesistöihin tuli tutustuttua pari päivää ennen kilpailua. Längelmäveden kilpailu 27.6 meni heikosti kalojen suhteen, koska helleaalto vaikeutti ainakin omalta osaltani kuhan kalastusta, eikä muutkaan kalalajit helppoja olleet. Kilpailuun osallistui kanssani Ossi Kannosto. Saimme kortille vain 59 senttisen hauen ja 26 senttisen ahvenen Pieniä haukia saimme yli kymmenen päivän aikana, joista isoin tuo 59 senttiä.

Seuraava Jigi cupin kilpailu olikin Keuruulla, johon lähdin tutustumaan pari päivää ennen kilpailua. Keuruulta kalaa löytyi heti ensimmäisenä harjoituspäivänä mukavasti ja ensimmäiset heitot tarjosivat jo komeita kuhia isoimpien ollessa reilu 50 senttimetriä. Ahven ei myöskään tuottanut vaikeuksia vesistöön tutustuessa. Ahvenia löytyi matalasta, läheltä kivikkoja ja rannoilta, sekä matalan lahden keskustasta. Useampi ahvenpaikka oli valmiina plotterissa merkittynä jo ensimmäisenä päivänä Keuruulla. Ahvenet ei mitään suuria olleet, noin 25-30 senttisiä.

Ahvenia viistokaikuluotaimen ruudulla.
Ahvenia viistokaikuluotaimen ruudulla

Hauki tuotti vaikeuksia jo harjoittelupäivinä. Yhtään kunnon haukipaikkaa ei löytynyt, vain muutamia kalahavaintoja. Piti toivoa, että suurempi hauki saataisiin kilpailussa veneeseen.
Kilpailupäivälle oli ennustettu sadetta ja tuulta, mutta keli osoittautui oikein mainioksi verrattuna edellisten päivien sateisiin. Kilpailuun osallistui kanssani Oskari Teppola. Ensimmäiseltä paikalta saimme kaksi mittakuhaa, mutta harmittavan pienet verrattuna edellisten päivien kokoon, kuhien ollessa 42 ja 44 senttimetriä. Yritimme vertikaalijigaamalla vielä saada isompaa kuhaa. Yksi loistava tärppi ja kunnon taistelu ja kala pääsi puolessa välissä irti, ja menetimme selkeästi paremman kuhan. Sitten suuntasimme ahvenpaikoille ja saimme kaksi kisamitan (25cm) täyttävää ahventa ja samalta paikalta pieni hauki kortille. Isompi hauki oli tavoitteena ja siinä menikin sitten suurin osa kilpailuajasta ja lopulta 10 minuuttia ennen kilpailuajan loppua Oskari saa 66 senttimetriä haukea veneeseen. Välissä tietenkin kävimme yhden ahvenen heittämässä, ja paransimme muitakin ahvenia muutamalla sentillä.
Kalat jäivät aika pieneksi, emmekä saaneet isoa haukea yrityksestä huolimatta, mutta ensi vuonna sitten parannetaan.

Kilpailuiden jälkeen on tullut kalasteltua Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa. Onnistumisia on tullut ja olen päässyt tutustumaan uusiin alueisiin ja oppinut uusia asioita ahvenen kalastuksen parissa, sekä kuhan vertikaalijigauksen kohdalla. Kuhaennätys meni uusiksi, kun olin järvellä jigaamassa kuhia penkasta, mutta huomasin alueella olevan paljon välivedessä kalaa ja aloin luotaamaan tarkemmin viistokaikuluotaimella ja sain tiputettua jigin hyvälle kaiulle, joka osoittautui 68 senttiseksi hienoksi kuhaksi ja samalla rikkoi vanhan kuhaennätykseni niukasti.