[vc_row][vc_column][vc_column_text]Moi!
Pyhäjärvi on kohdellut minua nyt aika hyvin, vaikka tunteja vesillä ei ole kauheasti kertynyt. Eden uistelussa olin mukana Nico ja Pasi Kinnusta ”auttamassa” ja saimme 5 yli 43cm kuhaa ja 4 yli 25cm ahventa viemisiksi puntarille. Näillä kaloilla irtosi sija 33. Päivä ennen kisaa kävimme etsimässä kalaa ja saimme hienon yli kahdeksan kilon hauen, jonka vapautimme kuvien ja mittauksien jälkeen.

Itse olen nyt suosinut pikapistoja ja kuhaa edelleen kalastanut pääsääntöisesti, ahvenia ja haukia sivuosumina myös pari lahnaa olen jigeillä saanut. Juhannus meni pienellä tuttavien mökkijärvellä kalastaessa ahventa pienillä jigeillä. Viime Juhannuksena samalta järveltä sain ennätysahveni, mutta tällä kertaa isoin oli reilu 30cm.

Yksi hieno ilta vesillä oli, kun vettä satoi ja olin luotaamassa normaalia penkkaa, johon tuuli oli painanut pikkukalaa ja kaikuluotaimet näyttivät komeita kaloja. Keulakone veteen ja taivasankkuri päälle ja eikun heittämään. Sain noin 10 kuhaa, joista suurin osa pieniä. Vain 2 mittakuhaa tästä kohdasta ja yksi ahven. Jatkoin luotailua kunnes löysin alueen, joka oli kerännyt hyvin pikkkukalaa, sekä kuhaa. Heitto kohteeseen ja heti kala kiinni. Pieni kuha, mutta alueella oli kyllä useita mittakaloja pienten seassa. Vettä satoi ja heittelin aluetta pienellä kalan näköisellä jigillä ja sain neljä mittakuhaa tästä paikasta, kunnes päätin lähteä kotiin yhteensä siis kuuden mitallisen kuhan kanssa isoimman oltua jotain luokkaa 47 senttimetriä. En muista reissua, jolloin kuha olisi ollut näin hyvällä syönnillä.

Seuraava reissu edellisestä oli parin päivän päästä ja kala oli siirtynyt muualle ja en saanut mittakuhaa narrattua veneeseen. Sitten tuli Juhannus ja Tampereen pyhäjärven kuhat saivat olla hetken rauhassa. Juhannuksen jälkeen pääsin taas kuhan perään ja löysin kalat läheltä samaa penkaa, josta olin viimeksi saanut nuo kuusi mittakalaa. Tällä kertaa kalat olivat paljon huonommalla otilla ja pientä tuntui olevan liikaa. Kaksi mittakuhaa sain ja molemmat keltaiseen jigiin. Pieniä kävi taas näytillä muutama. Toinen ihan komea reilu 45 senttimetriä, josta otettiin pari kuvaakin. Kiitos kaikille lukijoille, menkäähän kalaan ja nauttikaa kesästä![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]