[vc_row][vc_column][vc_column_text]Jigi Cup Humminbird Mega challence on kisattu ja kisa meni ihan hyvin, mutta parannettavaakin jäi.

Kilpailusta lyhyesti: kilpailukalat ovat ahven, kuha, hauki. ahvenia kolme kappaletta kuhia kaksi ja yksi hauki. kalojen yhteismitta ratkaisee. Kalat vapautetaan kuvaamisen jälkeen. Tässä kilpailussa kisa-aika oli 12-19. Kisa käytiin Keuruulla Keurusselällä. Järvessä oli todella runsaasti kuhaa, mutta myös muitakin kaloja. Hieno paikka oli kolme päivää olla vesillä.


Oskarin komea säynävä, mutta sitä ei laskettu tuloksiin.

Tosiaan kaksi päivää pyörittiin kisa-alueella ennen kisaa ja paikkoja löytyi. Haukea en reenannut ja luotin siihen, että kyllä se sitten kisassa tulee kun ahven vehkeillä olin reeneissä saanut haukia sivuosumana. Kisaamaan kanssani tuli kaverini Oskari Teppola. Kisaan lähdettiin ihan luottavaisin mielin, että kyllä sieltä kortti täyteen tulee.

Ensimmäinen kisapaikka tarjosi heti kaikki kolme ahventa 26-28cm ja sitten kuhapaikalle ja siitä kyytiin 51cm kuha sekä 42cm. Parannettiin vielä toinen kuha 45 senttimetriseksi. Kisaa oli kulunut vasta alle tunti kun päästiin jo haukea vetämään shädeillä matalaan. Pari minuuttia vieheet ehti uida kun 65cm hauki haavissa. Reilu tunti niin kortti täysi. Eli tavoitteeseen päästiin ja nopeastikin. Vedettiin hetki vielä haukea, mutta tuloksetta.  Päätettiin lähteä ahvenia parantamaan ja saimmekin ahvenille uudet mitat 29,29,28 senttimetriä. Ahvenpaikoilta tuli vielä hauki, mutta vain sentin suurempi kuin aiempi. Kisa-aikaa oli todella paljon jäljellä kun mietittiin, että mitäs sitten?

Haukea lähdettiin koittamaan matalaan lahteen ja siellä vierähtikin tovi ja emme saaneet isompaa haukea.  Vain yksi karkuutus lupaavasta kalasta. Vaihdoimme paikkaa ja siirtymällä kävimme vielä pari senttiä kuhaa parantamassa eli 47cm kuha korttiin. Haukea heitettiin todella paljon, mutta ei tullut kuin pieniä. Kivikkoa kun heitettiin niin heitin pari heittoa pientä jigiä niin ahventakin parannettiin sentillä. Ahvenet siis 29, 29, 29 ja kuhat 51, 47 ja isompi hauki jäi saamatta eli lopulta korttiin jäi tuo jigihauki 66cm. Haukikin saattaa joskus olla todella haastava ja puheet, että hauki ottaa vaikka villasukkaan voi unohtaa. Isompi hauki olisi nostanut sijoitusta monella sijalla, mutta päivään voi silti olla tyytyväinen.  Kiva oli kisata, kiitokset järjestäjille, sekä tietenkin Oskarille. Meidän kalat riittivät sijalle 30.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]