[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hei pitkästä aikaa.
Koulu on nyt haitannut harrastamista ja vesille ei ole kerennyt yhtä usein kuin ennen. Välillä silti on tullut käytyä katsomassa vieläkö osaisi kalastaa. Veden lämmöt tulevat alas joka reissun välissä reippaasti, kun ei kerkeä usein käymään ja kalojen löytäminenkin on välillä haasteellista. Viikonloppuna kerkesin kuitenkin kotijärvelleni Tampereen Pyhäjärvellä käymään ja tällä kertaa Lempäälän päässä. Olen vain muutaman kerran tuolla päässä järveä käynyt, eikä sieltä oikein paikkoja ole valmiina.
Oli hieno aamu olla vesillä, keli oli tyyni ja vähän sumuinen, järvellä oli aika paljon muitakin veneitä, koska onhan siellä Jigicupin osakilpailu lokakuun alussa. Luotaillessa meni tovi, niiin kuin aina uudelle paikalle saavuttaessa. Kuhia etsiskelin ja ahvenia vain löytyi. No mikäs siinä, niitä täytyi tietenkin heittää ja joitain ahvenia veneessä kävikin, mutta koko oli aika pientä.

Luotailu jatkui ja kuhaa yritin löytää, mutta kuhat pysyttelivät piilossa minulta. Menimme lahden poukamaan, jossa kallio vieressä ja aika syvää paikoitellen. Lahden poukama oli täynnä ahventa ja ruokakalat oli kasassa jo aika pian. Suuria yksilöitä ei tullut isoimman ollessa noin 30 senttiä. Yksi säyne kävi myös veneessä, hetken luulin jo, että nyt on iso ahven. Lievä pettymys. Ahvenille kelpasi pienet jigit, mutta viisi tuumaisellakin tuli muutama ahven, eli kai ne syönnillään olivat.
Keli muuttui tyynestä, voimakkaaseen tuuleen ja ajeltiin takaisin, kohti Pirkkalaa ja luotailin siinä hetken tuulen puolen penkkaa vettä alla noin 8 metriä. Siitä löytyi muutama kuha, koko oli kyllä pientä mutta täytyihän se kuhaakin heittää edes kerran. Aalloista huolimatta yksi mitallinen tuli ahvenien joukkoon ruokakalaksi.

Nostettiin vene ylös ja kotiin fileeraamaan kaloja. Vaikea päivä, kalat tiukassa ja tuuli haittasi loppupäivästä. Veden lämpö noin 13 astetta. Ahventa täytyy jatkossa heittää enemmän, parvet tuntui olevan suuria ja syönti välillä todella hyvää. Kalojen koko olisi saanut olla suurempaa, kuten aina. Vielä on kautta reilusti jäljellä, joten palataan pian![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]