[vc_row][vc_column][vc_column_text]Moi!
Pari päivää rentoa kalastusta ja mökkielämää takana Längelmävedellä.
Ensimmäisenä päivänä jigasimme kuhaa ja ahventa ja lähdettiin vielä yöllä vetouistelemaan matalikoita. Aloin luotaamaan penkkoja ja muita paikkoja, joissa uskoin kuhan olevan. En kuitenkaan löytänyt mitään paikkaa, kunnes ajoi kapeaan salmeen, jossa vettä neljästä kuuteen metriin. Siinä muutamia kaloja oli ja niitä aloimme heittämään. Sain yhden hyvän kuha tärpin, mutta se ei muuttunut kalaksi haavissa vastaiskun hitauden takia. Enempää kalakontakteja paikka ei tarjonnut.

Päätimme heittää ahventa matalikoilta ja kaislikon reunasta, missä sitä olikin näillä helteillä. Ahven otti hienosti pieneen jigiin vitaikon sekaan tarjottuna. Koko oli pääosin todella pientä, mutta muutama ruokakala oli joukossa. Veneeseen tuli myös yksi alamittainen kuha matalikolta ahvenen jigauksen sivussa. Kuha sylkäisi pienen ahvenen veneen lattialle eli selvästi oli ahvenen perässä matalikolla.

Keskiyöllä lähdettiin vielä vetouistelemaan matalikkoja ja kaislikon edustoja kuhan toivossa. Reilun tunnin uistelun saaliina yksi 47 senttinen kuha, joka päätyi ruuaksi.
Itsellä ei kokemusta vetouistelusta paljoa ole, mutta onneksi kyydissä oli joku, joka oli ennenkin uistellut ja tiesi hiukan paikkoja.

Seuraava päivä koitti ja lähdettiin heittämään ahventa taas. Sama kaava toistui. Eli pientä ahventa tuli paljon, mutta isomukset hukassa. En käyttänyt aikaa isompien etsimiseen, koska oli sitä pienempää kalaakin kiva käyttää veneessä.

Illalla taas vedettiin uistinta ja saaliiksi alamittainen kuha taas matalasta ja muutama pieni ahven sekä tärppejä. Satuimme ajamaan kuhien päältä ja näin kalat kaiussa, joten tarjosimme jigiä kaloille, mutta eivät olleet syönnillään.
Pääasia, että pääsi kalaan ja oli kivaa, sekä kelit olivat mahtavat kovaa tuulta lukuun ottamatta. Uskalsi jopa uimaan kun vesi yli 26 astetta![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][fbcomments][/vc_column][/vc_row]