[vc_row][vc_column][vc_column_text]Moi!
Nyt lähiaikoina olen paljon kalalla käynyt ja joitain kaloja, jopa saanutkin. Nyt olen keskittynyt kuhan jigikalastukseen. Jonkun verran tullut eri vesistöjä tutummaksi ja muutaman reissun Kippari J:n kanssakin tehnyt. Vielä reilu viikko sitten olimme ihan hukassa missä kuha piileksii, mutta taisi olla silloin kutu hommissa. Pitkiä aikoja olemme vesillä pyörineet ja uutta on taas opittu huimalla tahdilla. Vastaiskut alkavat osua kohdillleen ja tärpit muuttua kuhiksi haavissa. Varsinkin uuden vapa hankinnan myötä. Fiilikset menneestä viikosta ovat hyvät, sillä vesille on päästy usein ja kalaa on tullut.
Kuhat ovat löytyneet alle seitsemän metrin vedestä. Luomu väriset jigit ovat toimineet kaikista parhaiten.

Kerron vielä hieman tarkemmin viime reissusta. Olin siis Kippari J:n kanssa tutuilla vesillä hiomassa kuhan jigaus taitoja. Vesille päästiin noin kello kolme muutaman kömmellyksen jälkeen ja siksi lähtö venyi. Ajoimme suoraan samalle kuha patille, josta viimme kerralla olimme kalaa hyvin löytäneet. Testissä oli uusi vapa, joka oli huomattavasti jäykempi kuin edellinen. Kippari J arveli, että saisin uudella vavallani myös enemmän tärppejä ylös asti. Ja niinhän se oli. Ensinmäinen tärppi hetken luotaamissen jälkeen ja heti yksi kuha haavissa, joka tosin oli hiukan alamittainen. Molemmin puolin venettä oli kuhaa viistokaikuluotaimen tulkinnan perusteella ja sain toiselta puolelta venettä tärpin ja kalan haaviin asti. Kyseessä oli 45cm nätti kuha.

Vaihdoimme hiukan paikkaa ja sain taas mittakuhan. Edessä näkyi sadepilviä niin lähdettiin ajamaan toisaalle sadetta karkuun ja samalla uusille paikoille. Uudesta paikasta sain ennätys kuhani. Uus ennätys on siis 1.4 kiloa ja 55 senttiä pitkä kuha. Hetken fiiistelyn jälkeen, Kippari J sai myös mittakuhan. Kello läheni ilta yhtätoista kun sain vielä samasta ankkurista kaksi mittakuhaa ja kippari J yhden. Hieno reissu oli. Sain ainakin todeta, että uusi vapa toimii ja kuha tarvitsee välillä erinlaisia uittoja ja jigiä kannattaa myös vaihtaa usein. Ens reissuun![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row]