[vc_row][vc_column][vc_column_text]Moi!

Kelit ovat suosineet ja kuhaa olen muutaman kerran käynyt jigaamassa ja muutama ruokakuha yleensä tullut saatua. Kaloja on löytynyt 4 – 10 metrin välistä. Veden lämmöt tuli hellejakson aikaan todella paljon ylös. Vesi oli parhaimmillaan jopa reilut 25 astetta. Nyt kun veden lämmöt on laskeneet niin on kuhakin ollut vähän paremmalla otilla vaikka silti syönti ollut mielestäni heikkoa. Koko ajan yritän uutta oppia ja saada kuhat ottamaan, mutta eiköhän tuo kuha vähän paremmin jigiä syö kun syksyä kohden mennään. Syksyllä täytyy kyllä opetella haukea kalastamaan ja yrittää rikkoa tuo vanha haukiennätys, joka on tasan metri.


Pyrstöt vain syötiin kun jigin väri ei ollut kohdillaan.

Yksi kuhan jigaus reissu oli vaikea, sillä kalaa oli kyllä hyvin mutta syönti oli todella heikko. Penkassa, jota heitimme oli kaloja noin pari kymmentä viistokaiun mukaan, mutta vain yhden noin 45 senttisen siitä sain ja pari alamittaa. Täytyi siis etsiä aktiivisempaa kalaa ja sain heittämällä vielä toisen mitallisen, kylläkin eri penkasta. Vertikaalilla veneen alta sain samalla reissulla komean 53 senttisen kuhan, josta yksi kuvakin otettiin. Alla pari kuvaa kaikuluotaimen näytöltä.

Kuha ei siis ole vielä hurjalla syönnillä ollut ainakaan, ainakaan minun jigeihini, mutta eiköhän se siitä parane. Ja saa kyllä olla tyytyväinen mikäli ruokakalat pöytään saa, vaikka kaloilla ei ole lähiaikoina sen enempää juhlittu.

Palataan pian ja nyt kaikki vesille![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]