[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hei!

Vihdoin olen pilkille kerennyt. Muutaman tunnin pistoja on tullut tälle kaudelle kaksi tehtyä viikonloppuisin.
Vihdoin löytyi siis aikaa ja jäitä, että kävin korkkaamassa pilkkikauden reilu viikko sitten. Pieni metsälampi kohteena, jossa todella tumma vesi. Kesällä olen kyseisessä lammessa jigiä uittanut ja silloin pientä ahventa saanut sekä kilon molemmin puolin olevia haukia. Odotin että tapahtumaa olisi paljon myös pilkkikauden avaus reissulla. Ennen puoltapäivää jäälle vihdoin pääsin ja eikun ensinmäistä reikää kairaamaan.
Kaiku veteen ja pystypilkki kärpäsentoukalla varustettuna myös reikään. Ei yhtään kalahavaintoa kauden ensinmäiseltä reiältä. Lisää reikää vaan lampi täyteen. Isä oli mukana niin reikiä jäähän tuli, sillä aikaa kun pilkin. Tehokasta sanoisinko!

DSC_0145
Valmiita avantoja hetken kierreltyäni en saanut mitään kalahavaintoa. Vaihdoin morriin hetkeksi, mutta ei kalahavaintoa. Paikkaa vaihdoin aktiivisesti ja eri pilkkityyppejä kokeilin. Ei mitään!
Makkaraa kahvia ja karjalanpiirakoita piti syödä välillä. Muutama reikä eväiden nautiskelun jälkeen kaiussa näkyy viiva noin puoli metriä pohjasta lasken pilkkin kaaren päälle ja kala lähtee karkuun. Jatkoin reiällä pilkkimistä, mutta kun ei kalaa näkynyt aloin taas vaihtamaan aktiivisesti paikkaa. Yksi kala ilmestyi kaiun näytölle, mutta ennenkuin kerkeän pilkkiä veteen laittamaan on se jo kadonnut. Tälläinen reissu tällä kertaa. Voi sen kauden avata myös tällä tavalla:) Matalasta ja syvästä kokeilin, mutta tuloksetta.

Tästä viikko eteenpäin, kun pääsin pilkille seuraavan kerran. Paikkana oli Tampereen Pyhäjärvi. Tästä paikasta oli viimme talvelta hyviä muistoja, kun pilkkikisat täällä voitin ja muutenkin järvi oli antoisa koko viime talven ajan. Hyvin odotuksin siis jäälle. Tällä kerralla teemana oli tasapainot eli lähinnä tasureilla tuli pilkittyä. Pystypilkkiä värikoukullakin kokeilin.
Ensinmäistä reikää noin neljään metriin ja siitä sitten lähdin etenemään kohti syvempää. Ensimmäiset viisi reikää tyhjää täynnä. Seuraavat viisi reikää vähän sikin sokin. Pari pikkukalaparvea ui alta, osasin kaikuluotaimesta päätellä. Vaihdoin pienempään tasapainoon, jos ahventakin tulisi paikalle pikkukalan perässsä.
Pari kalaa kaiussa näkyi pohjassa, mutta en saanut nitä nousemaan tasapainolle. Uudet viisi reikää, nekin tyhjiä. Miten voi olla näin vaikeaa mietin. Missä kalat on? Menin matalaan koittamaan pienellä karvapyrstö tasurilla, mutta ei liikettäkään kaiussa. Muutaman tunnin pilkittyäni luovutin ja jätin ahvenet ensi kertaan. Tulevina viikonloppuina menemään taas pilkille, koska kisojakin on tulossa, joihin ajattelin osallistua. Ei anneta kahden kalattoman reissun masentaa mieltä. Toivon, että tulevat reissut tuovat kaloja, kokemuksia ja taitoa mukanaan!
Valitettavasti en paljoa kuvia reissuilta saanut, kun pakkanen sammutti puhelimen. Hyvää talven jatkoa lukijoille!

Terkuin Vilho[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][fbcomments][/vc_column][/vc_row]