[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hei!

Piirinmestaruus pilkkikilpailut olivat sunnuntaina ja näin tuli talven ensimmäinen kilpailukin käytyä. Kilpailu käytiin Vanajavedellä Vainionlahdella, kauniissa aurinkoisessa säässä. Osallistujia näytti olevan hyvin. Omassa sarjassani eli P19 oli kuusi osallistujaa. Kisattiin myös joukkuueena. Fisuun Tampereella oli oma joukkue johon kuului minä, Nico Kinnunen sekä Eero Åfelt. Kilpailukalana ahven.

Kisa-aika oli 10-14 ja alussa aikaa siirtyä noin kolmisen varttia ja lopussa tunti. Olimme taas Kinnusen Nicon kanssa katsoneet paikat valmiiksi. Nicolla oli myös aikaisempaa kokemusta paikasta ja oli käynyt viikkoa aikaisemmin reenaamassakin. Nico on kokenut kilpapilkkijä ja tekee myös morrinsa itse, joten luotin häneen täysin paikkojen suhteen eikä itsellä ollut mahdollisuutta päästä etukäteen tutustumaan alueeseen.

Nyt mennäänkin kisaan. Ensimmäisen reiän tein kivikon viereiseen lahteen. Kairasin lahteen noin kymmenisen reikää, mutta kala ei tuntunut olevan paikalla. Siirryin hiukan eteenpäin kun muut kilpailijat saivat siitä kalaa ja paikka oli muutenkin lupaava. Siinä tulikin oltua kauan, reilu pari tuntia eli yli puolet kisa-ajasta. Kala oli todella pientä. Mitä tässä nyt uskaltaisin sanoa, mutta veikkaan noin 30 grammaa paikan ahventen keskipainoksi.

Taidot eivät ole kovin hyvät vielä joten näin pienten kalojen pilkkiminen nopeasti on itselle ainakin osa-alue, jossa on paljon kehitettävää. Joku näytti saavan ison ahvenen aivan vierestäni kyseisellä paikalla. Puntarilla kuulin ahvenen olleen yli 600 grammaa. Itselle ei isommuksia osunut.

Noin puolitoista tuntia ennen kisa-ajan loppumista syönti hiljeni melkein täysin ja päätin lähteä etsimään uutta kalaa. Kalaa ei löytynytkään, muuta kuin sieltä täältä pari ja tunti meni ihan juoksenteluksi. Viimeisen puoli tuntisen päätin käyttää fiksusti ja menin paikkaan, jossa pari muuta kisaajaa näyttivät kalaa nostavan, joten sinne vaan juoksien kun en itsekkään kalaa löytänyt. Siitä sain vielä yhden reilu sata grammasen ja parisenkymmentä samaa koko luokkaa kuin aiemmasta paikasta.

Puntarilla pilkkipönttöön vilkaisin ja ei kyllä ollut hyvä saalis. Tiesin, että voittaa en voi kun vastassa kovia ja kokeneita kilpapilkkijöitä ja minä vasta aloittelija näissä touhuissa. Puntarilla kalani painoivat 2070g.

Pilkin kisassa pystypilkillä, jossa alla värikoukku. Tapsimorri oli myös kovassa käytössä. 12 koon Nico morri toimi tapsissa, vaikka kalat olivat aika aralla päällä, luultavasti jään paukkeesta johtuen.

Tulin kisassa neljänneksi. Fisuun Tampere joukkueena sai hopeaa. Toivottavasti kerkeää vielä käymään muitakin pilkkikilpailuja ennen avovesikauden alkua, että saisi sitä kokemusta. Kireitä siimoja kaikille![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]