Hei pitkästä aikaa!
Blogin puolella ollut hiljaista avovesikauden päättymisen jälkeen. On tullut keskityttyä muihin asioihin niin on kalastaminen jäänyt vähemmälle. Nyt kuitenkin pari kertaa tuli käytyä jäällä kaloja etsimässä.

Molempina kertoina tuli lähdettyä tutulle Tampereen Pyhäjärvelle. Joitain paikkoja oli tiedossa edellistalvilta, mutta aika vähän on kuitenkin tullut pilkillä käytyä. Reikää tuli tehtyä jäähän paljolti ja kaikuluotaimen sekä pilkkivavan kanssa kierrettyä reikiä. Kaloja oli todella niukasti. Kahdesta metristä kymmeneen metriin oli syvyyttä alueilla, joita kairasin ja kävin pilkkien läpi. Joitain ahvenia löytyi, kun vettä oli noin seitsemän metriä jään alla. Siitä avannosta tulikin ruokakalat saatua, jotka jäivät kyllä aika vähäisiksi ja muut avannot olivat lähestulkoon tyhjiä kaloista. Syönti oli myös todella olematon ja jään päällä oli toinen kerros ohutta jäätä, joka hajosi astuessa. Lieneekö sitten vaikuttanut tuo kova ääni kalojen syöntihalukkuuteen.

Toinen pilkkireissu samalle järvelle, tällä kertaa vähän eri alueelle oli hyvin samankaltainen kuin ensimmäinen. Kalat huonolla syönnillä ja pohjassa kiinni. Pilkkiä tultiin välillä katsomaan, mutta syönti ei lähtenyt missään kohtaan käyntiin. Joitain pieniä ahvenia tuli, mutta ei kyllä saaliista kehuttavaa. Päivän aikana koitin erilaisia pilkkejä, mutta ei löytynyt kiinnostusta mihinkään. Olipahan silti hienoa päästä pitkästä aikaa kalaan ja varmasti tulee vielä mentyä pilkillekkin, jos ei avovesille vielä hetkeen pääse. Silti katse on jo tulevassa avovesikaudessa ja polte järvelle on kova. Onkin tullut katsottua kalastusvideoita ja huollettua välineitä, pahimpaan poltteeseen. Pian kuitenkin pääsee, mutta sitä ennen hyvä jatkaa tätä itselleni myöhään alkanutta pilkkikautta.