[vc_row][vc_column][vc_column_text]Moikka!
Nyt on tullut pilkillä käytyä joka viikonloppu. Saaliit ei ole kummoisia olleet. Pientä ahventa vain, jos sitäkään. Joka tapauksessa kerron nyt uusimmasta reissusta, koska kaloja kumminkin saatiin ja uutta opin. Reissulla mukana oli vanhoista blogeista tuttu kippari J-nimimerkillä kulkeva kaverini mukana.
Päivä alkoi kun kippari J:n kanssa päästiin yhdeksän jälkeen Tampereen Pyhäjärven jäälle.
Ensinmäisenä päätettiin kiertää pari paikkaa, joista olin viime keväänä saanut hyvän saaliin.
Kerroin mitä olin ennen tältä paikalta saanut ja sen perusteella kippari J sitten kairasi neljä reikää ja ilmoitti. – ”näistä otetaan syömäkalat”

Vilhokaiku
Pari ahventa hän paikalta sai, mutta molemmat pieniä. Paikan vaihto siis edessä. Kerroin toisen paikan, josta olin joskus pilkillä onnistunut saalista samaan ja laitoimme karttaselaimeen reittipisteen ja aloimme kävellä sinne. Matkaan kului kauan, koska aina välillä kairasimme reikiä ja kaijutimme näkyykö kalaa alla. Lopulta pääsimme kohdepaikkaan, joka oli aika pieni alue. Aluksi emme siitä löytäneet kalaa, kunnes teimme muutaman reiän lisää ja sitten alkoi tapahtua. Kaiun näyttö täynnä viivoja. Pilkki veteen ja tärppi pystypilkkiin värikoukulla. Vieressä Kippari J nosti ahventa avannosta hyvään tahtiin. Aloin sitten vaihtamaan pilkkiä, koska syönti ei ollut kumminkaan niin kovaa, että värikoukkuun ottaisivat. Kun sain vihdoin pienen pystyn toukalla veteen otti kala heti. Kalaa irrotaessa oli parvi siirtynyt. Eikun molemmille kaira käteen ja lisää reikiä lähelle edellisiä. Parvi saatiin takaisin alle uusien reikien avulla ja muutama kala siitä molemmille. Parvi oli kyllä todella huonolla syönnillä. Joutui tapsiakin käyttämään. Ahven oli pientä ja muutama särkikin saatiin. Kalat pussiin, evästauko ja homma jatkui.

vilhopilkki
Jatkettiin liikkumista keskellä selkää penkan reunoja kairaten ja kaiuttaen. Kalaa emme enää löytäneet tai jos löysimme oli se liian pientä.
Reissu oli loppupuolella kun päätimme vielä kairata rantaan muutamia reikiä, jos kalaa olisi matalassa. Ei ollut kalaa sieläkään. Lopetimme päivän saaliina noin 15 kappalettta ahventa ja muutama särki. Päivältä jäällä opin, että joskus kalan löytämiseen joutuu tehdä kovastikin töitä ja kairata monen monta reikää ennen kalan saamista. Ottipilkkeinä toimi erinlaiset pystypilkit ketjuvärikoukun ja kärpäsen toukan kera.

Terveisin Vilho[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]