[vc_row][vc_column][vc_column_text]Moikka!

Olipas viikonloppu. Kahdet kisat tuli käytyä. Lauantaina oli piirinmestaruuskilpailut Valkeakoskella. Kilpailualueena toimi Mallasvesi ja lähtöpaikkana Leppälän koulu ja kilpailukalana ahven. Kisoja edeltävänä päivänä laitoin välineet kuntoon ja katsoin, että kaikki olisi aamuun valmista. Kisapaikalla piti olla yhdeksältä. Kilpailun avauksen jälkeen sai lähteä jäälle. Kisa alkoi klo 10.00 Olimme Kinnusen Nicon kanssa katsoneet paikat etukäteen minne menisimme.

PM-pilkkikokemukset Mallasevedellä

Juoksu-ura

Juoksuhommiksihan se meni. Paikalle oli matkaa reilut neljä kilometriä ja aikaa noin 45 minuuttia. Matkaa helpotti huomattavasti kelkalla ajettua ura jota pitkin oli hyvä juosta. Välillä käveltiinkin kun huomattiin, että aikaa oli vielä paljon jäljellä.
Oltiin seitsemää vaille kymmenen kalapaikalla. Huomasin, että pari tavaraa oli tippunut repusta matkalla, mutta molemmat palautuivat minulle onneksi. Kuppi mehua naamaan, toukkarasia kiinni reiteen ja valmiina kisaan! Kello tuli tasan ja aloin kairata. Ekalta reiältä ei tärppiä. Reiällä vietin aikaa noin kolmisenkymmentä sekuntia. Uutta reikää, siitä sain kaksi pientä ahventa tapsilla. Sitten pitikin hetki etsiä kunnes taas löytyi kalaa. Noin parikymmentä ahventa sain, kunnes sormet alkoivat jäätyä, niin piti laittaa kintaat käteen ja juosta lenkkiä. Olihan tuota pakkasta kisa aamuna yli 20 astetta. Kun palasin reiälle oli parvi kadonnut. Kalat sain tapsilla ja morrina toimi Nico morri valkokeltaisena. Taas meni hetki etsiessä. Muutama kala sieltä täältä. Kisan viimmeisellä kymmenellä minuutilla löysin paikan, josta sain kalaa heti kun pystypilkin silmällä syötitettynä veteen laskin. En ehtinyt montaa kymmentä ahventa siitä saamaan, kun kello oli tasan kaksi ja edessä oli paluu lähtöpaikalle. Siihen oli aikaa tunti.

Vpunnitus

Punnitukseen menin epävarmoin mielin. En tiennyt paljon muut sarjalaiset olivat kalaa saaneet. Ja itsekään en ollut onnistunut kovin hyvin. Vaaka näytti lukeman 1125g.
Tuloksia jouduttiin odottamaan todella kauan. Voitin alle 15 vuotiaiden sarjan. Ja Fisuun Tampere sai joukkueena hopeaa, johon minäkin kuuluin. Ei huono päivä. Kulta- ja hopeamitali mukaan kotimatkalle!

 

 

 

 

VilhoOskuPM

Kuvassa olen oikealla ja Fisuun Tampereen joukuekaveri Oskari Teppola on vasemmalla.

Veittijärven kisa

Lauantain kisoista innostuneena päätin lähteä myös sunnuntaina kisaamaan.
Kuulin, että Ylöjärvellä tarkemmin Veittijärvellä oli kaiken kalan kisat. Kisa alkoi kello yhdeksän ja loppui kello yksi.
Kisassa ei ollut siirtymiä. Kun kisa alkoi lähdin keskelle järveä, jossa oli pieni lahti. Uitin tapsia, koska se toimi eilenkin. Muutaman reiän tein, mutta kalaa ei löytynyt, joten lähdin eteenpäin ja näin kun muut saivat kalaa. Siihen lähelle reikä ja pari pientä ahventa ylös. Kala oli todella aralla otilla. Tein lisää reikiä ja sain muutaman kalan sieltä täältä. Siirryin, kun kalaa ei alkanut kuulua ja löysin paikan, josta sain jopa parikymmentä kalaa yhtä soittoa. Sitten piti alkaa taas etsiä. Kisa oli melkein loppu kun päätin vielä mennä keskemmälle järveä paikkaan, jossa ei ollut muita. Sain heti kaksi ahventa ja sitten piti taas kairata ja etsiä. Päivän teemana oli, että kalojen eteen sai tehdä töitä ja kairata reikiä. Aina vain muutama särki tai ahven sieltä täältä jos sitäkään. Viimeisiä minuutteja vietiin, kun vapani nytkähti reilummin. Otin siimasta kiinni ja aloin nostaa kalaa, mutta se irtosi. Luultavasti lahna tai siika. Punnituksessa vaaka näytti 610 grammaa. Isompaankin tulokseen oli hyvä mahdollisuus. Voitin taas, koska sarjassani ei ollut muita kilpailijoita. Nyt lepoa ja uusien kisa reissujen suunnittelua. Mukavaa hommaa tuo kisaaminen on!

Vilho Kiittää ja kuittaa![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row]