Vuosivieheen värityskilpailun voittaja 2024 on Vertti Kajaanista!

Fisuun viehevärityskilpailu keräsi tänäkin vuonna hurjan määrän toinen toistaan komeampia väritystöitä. SVK: n nuoriso- ja perhetoimikunnan tehtävänä oli valita voittaja peräti 659 kilpailutyön joukosta. Vaikka tehtävä oli haastava, voittoväritys erottui joukosta kirkkaiden värien ansiosta. Kuten aikaisempinakin vuosina, suureen määrään mahtui paljon hienoja värityksiä.

 

Tämän vuotisen kilpailun voitti 8-vuotias Vertti Niskanen Kajaanista. Vertti käy koulua Lohtajan koulun 2C luokalla missä myös SVK:n paikallinen kalastusohjaaja on vieraillut useampaan otteeseen pitämässä oppilaille kalakoulua. Kalakoulun innostamana voittajatyö myös suunniteltiin ja väritettiin oppitunnin aikana.

Vertti kertoo harrastaneensa kalastusta jo useamman vuoden, ja lemppari kalastusmuotoja ovat kesällä onginta ja virvelöinti. Kalastusharrastus on vienyt nuoren miehen mukanaan juuri perheen mökkimaisemissa Hyrynsalmen Emäjoella. Kalastus on Vertin perheessä koko perheen yhteinen harrastus, varsinkin isän ja pojan yhteinen juttu. Myös kalaruuat maistuvat Vertille hyvin, ja erityisesti hän tykkää syödä haukea. Kalajuttuja udellessani Vertti kertoi saaneensa kerran kaksi kalaa kerralla 🙂

Idean väritystyöhön tuli Vertille mieleen hänen lempikalastaan taimenesta, mikä myös näkyy hienolla tavalla vaapun värityksessä. Olipa piirustus hetkellä käynyt myös mielessä ajatus, että tämä voisi olla voittajavaappu. Taimenesta puhuttaessa Vertti osasi kertoa myös vastuullisesta kalastuksesta, esimerkiksi kalojen vapauttamisesta, puhtaasta luonnosta ja oikeasta käytöksestä luonnossa. Hienoa Vertti!

Viehevärityskilpailun voitto tuntui Vertistä ”Tosi kivalle”! Hän kannustaakin jatkossa kaikkia osallistumaan viehevärityskilpailuun, sillä kilpailulle on luvassa jatkoa myös tulevina vuosina.

Voitostaan Vertti palkitaan Grosari-vaappujen tuotepaketilla, johon kuuluu myös voittovärityksestä teetetty vuosiviehe 2024. Kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken arvonta suosi tällä kertaa Eetua Kangasniemeltä. Myös Eetulle lähtee kesäkalastukseen sopivia uistimia.

Tietoa tulevista kilpailuista sekä muista nuorten tapahtumista löytyy jatkossakin tietoa Fisuun.fi-sivuilta sekä Fisuun Instagramista. Suuri kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

Matti Kulju, Kalastusohjaaja SVK