Nyt kun kaikki ovat päässeet kouluihin ja tottunut aamurutiineihin niin ajattelin kertoa, että mihin kouluun itse lähdin peruskoulun jälkeen. Jo ala-asteen lopussa sain kuulla, että on olemassa kalatalouskoulu Turun suunnalla. Yksillä erä- ja kalastus messuilla satuin sitten näkemään kalakoulun osaston ja kävin juttelemassa ständillä. Tajusin heti, että haluaisin takuulla sinne.

 

Noh yli kuukauden verran olen jo  Livian ammattiopistoa täällä Paraisilla käynyt ja vaikutelmat koulusta ja ystävistä ovat olleet mahtavat. Täällä kun kaikki ovat kiinnostuneet touhuamaan jonkinlaisesti kalastukseen liittyvissä asioissa niin ei tunne itseään niin oudoksi. Opiskelen kalatalouden perustutkintoa, joka peruskoulun jälkeen kestää kolme vuotta. Ensimmäisen vuoden jälkeen valitaan sitten suuntautumisvaihtoehto. Itse taidan valita kalastuksenohjaajan. Muita vaihtoehtoja olisi kalastaja, kalanjalostaja tai kalanviljelijä. Viikot täällä asustellaan koulun asuntolassa, joka on ihan koulun vastapäätä. Koulumatka ei vois olla lyhyempi. Viikonloppuisin reissaan aina sitten kotiin Nurmijärvelle. Opiskelukavereina täällä on aina Jyväskylästä ja Mikkelin suunnalta.

Phototastic-30_9_2015_b389c327-3980-436e-bb18-3fcada2d9548[1]

Koulun kalanviljylaitos ja altaat


Ensimmäisen kuun aikana olen oppinut paljon asioita esim. verkkokalastuksesta ja kalanviljelystä. Täällä opetellaan liikkumaan vesillä oikein ja kalastamaan monipuolisesti. Meillä on käytössä useita veneitä sekä troolari Osmerus. Koulualueellamme on oma kalanviljelylaitos, jossa kaloja kasvatetaan isoissa altaissa. Koululla on myös oma kalanjalostushalli, jossa opitaan käsittelemään ja fileoimaan kaloja myyntikuntoon. Tarkoituksena on myös oppia hoitamaan eri vesistöjä. Olemme jo nyt ottaneet useita eri vesinäytteitä. Tunnit ovat mielenkiintoisempia verrattuna peruskoulun tunteihin, sillä täällä tehdään käytännön asioita ja töitä. Itse ainakin opin näin paremmin.

Koulun kalanviljelylaitos allas

Troolari Osmerus ja yksi toinen koulun vene

Koulun ohella käymme tietenkin kalassa. Pääosin käymme Turun saaristossa haukilakassa, sillä näillä seuduilla ei paljoa pikkuhaukia näy. Muutaman kerran on tultu käytyä myös Salon Lohenrenkaassa heittelemässä. Iltasin muuten vietämme aikaa toisten soluissa hengaillen tai vaikkapa läheisellä uimarannalla makkaraa paistaen. Jatkoa näihin blogi kirjoitteluihin on aivan varmasti tulossa täältä Paraisilta. Mikä onkaan mukavampaa kuin opiskelu ja harrastus kalastuksen parissa!