[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Viime viikolla osallistuin tämänkoukut valmistusta vuoden ensimmäiseen Tuusulanjärven Urheilukalastajien järjestämään kalamiesiltaan. Seuralla on oma maja Järvenpään Vanhankylänniemessä, jossa kalamiesillat, kerhoillat ym. kokoukset ja tilaisuudet pidetään.

Kerran kuussa, yleensä torstaisin vietettävä kalamiesillalla on aina jokin teema. Tällä kertaa teemana oli pilkkivarusteiden huoltoa ja ahventen pilkkimistä varten värikoukkujen valmistusta. Pilkkivarusteet piti huoltaa ajoissa kuntoon, sillä seuramme on mukana järjestämässä helmikuussa  HILE 2015 -tapahtumaa Tuusulanjärven jäällä.

Paikalle saavuttuamme aloitettiin ilta ensin tietenkin syömällä pullat mehun kera ja samalla myös juteltiin tuttujen ja ystävien kanssa kuulumisia. Nyt olikin mennyt aika pitkä aika siitä kun olin muutaman kaverin viimeksi nähnyt. Jutut pyörivätkin kalastuksen ympärillä ja saimme taas kuulla mielenkiintoisia kalakertomuksia.

Rupattelun jälkeen siirryimme askartelupöytien ääreen. Ensin saimme kuulla ohjeita miten värikoukkuja valmistetaan. Ohjeiden jälkeen oli tartuttava hommiin. Mielestäni värikoukkujen tekeminen oli tosi haastavaa: Koko ajan piti olla täysin keskittynyt siihen mitä teki. Pieniin kolmihaarakoukkuihin pistettiin tilkat eriväristä Epox -liimaa hammastikulla. Samalla piti myös olla ripeä, ettei liima ehtisi kuivua liian nopeasti. Itse sain tehtyä neljä värikoukkua. Seuraavana vuorossa oli perukkeiden liittäminen pilkkeihin ja sen jälkeen taas liittää itse tekemänsä värikoukut niihin. Tämä seikka ei ollut niin vaikeaa, mutta raasti kylläkin minun hermojani. Yritin minun pienillä nakkisormilla saada lukkoa kiinni ahtaaseen reikään. Muutan yrityksen jälkeen minäkin onnistuin ja hyvät niistä tulivat.

Ilta meni nopeasti aika ja pian oli jo niin myöhä, että oli pakko lähteä koti lukemaan seuraavan päivän englannin koetta varten vaikka en olisi millään halunnut. Kouluhommat menee ikävä kyllä kalastuksen edelle vaikka kalastus on paljon hauskempaa. Onneksi lähiaikoina on taas tiedossa pilkkileirejä ja muita hauskoja kalastustapahtumia!

Huomasin just myös, että viimeisimmässä Vapaa-ajan Kalastaja lehdessä oli kirjoitettu hyvä juttu värikoukuista. Lehdessä on muutenkin monipuolisesti tietoa kalastusharrastuksesta ja on paras vapaa-ajankalastuksen erikoislehti Suomessa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][fbcomments width=”400″ num=”5″][/vc_column][/vc_row]