[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3553″ img_size=”260×280″ alignment=”center” style=”vc_box_outline”][vc_single_image image=”3552″ img_size=”260×280″ alignment=”center” style=”vc_box_outline”][vc_single_image image=”3550″ img_size=”260×280″ alignment=”center” style=”vc_box_outline”][vc_single_image image=”3558″ img_size=”260×280″ alignment=”center” style=”vc_box_outline”][vc_single_image image=”3546″ img_size=”260×280″ alignment=”center” style=”vc_box_outline”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

 

 

Tänä syksynä kalakoulun aherruksen lisäksi pääsin vähän lomailemaan Kanarialle, Play Del Inglesiin. Lähdin viikon reissuun tervehtimään isovanhempiani Espanjan aurinkoon. He olivatkin järjestäneet minulle loman aikana pari kalastusreissua, kun he tietävät, että kalastus on mun mielestä parasta tekemistä etenkin lomalla. Tässä blogi postauksessa ajattelinkin, että haluaisitte kuulla jotain kalastuksesta Kanarialla.

Kaksi fisureissua oli tiedossa siis loman aikana. Ensimmäisellä reissulla osallistuin paikallisen kalastus- ja opasyrityksen reissuun. He tulivat aamulla hakemaan minut hotellilta ja vievät rantaan, jossa kalastusoppaat ja vene odotteli. Meitä lähti reissuun kourallinen turisteja. Satamassa oli monen monta erilaista venettä. Tarkoituksena oli vetouistella ja täkykalastaa barrakudaa ja tietenkin ihmetellä muita sivuosumia siinä päivän aikana. Me lähdimme reissuun mielestäni aika isolla veneellä. Meillä oli myös oma kapteeni, joka ohjasi venettä (ohjaustornista) ylhäältä.

Vetouistelu ei tuottanut tulosta, kun menimme ottipaikoille. Viritimme sitten pohjaonget veteen niin johan ensimmäinen barrakuda oli ylhäällä.  Ei kestänyt kauaa kunnes siimanpäähäni iski myös rausku. Rausku oli myrkyllinen ja sitä jouduttiin käsittelemään hanskat päällä ja veneen ulkopuolella. Hetken siinä oli taas hiljasta ja samalla syötiin siinä eväitä. Mutta taas alkoi nykiä ja kelasin ylös ihmetellen, että mitä sieltä tulisi. Noh, mun elämäni ensimmäinen makrilli. Aurinko paisto polttavasti, mutta onneksi merellä kävi pieni napakka tuuli. Hieman aallot häiritsivät kalastusta, kun vene keinui niin paljon välillä, että ei pysynyt pystyssä. Hiukan oli erilaista kalastella kirkkaissa vesissä ja erilaisten kalojen parissa.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3549″ img_size=”260×280″ alignment=”center” style=”vc_box_outline”][vc_single_image image=”3563″ img_size=”260×280″ alignment=”center” style=”vc_box_outline”][vc_single_image image=”3562″ img_size=”260×280″ alignment=”center” style=”vc_box_outline”][vc_single_image image=”3548″ img_size=”260×280″ alignment=”center” style=”vc_box_outline”][vc_single_image image=”3547″ img_size=”260×280″ alignment=”center” style=”vc_box_outline”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3559″ img_size=”260×280″ alignment=”center” style=”vc_box_outline”][vc_single_image image=”3556″ img_size=”260×280″ alignment=”center” style=”vc_box_outline”][vc_single_image image=”3567″ img_size=”260×280″ alignment=”center” style=”vc_box_outline”][vc_single_image image=”3571″ img_size=”260×280″ alignment=”center” style=”vc_box_outline”][/vc_column][vc_column width=”1/3″ el_class=”testi”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]Pari päivää myöhemmin sain uuden mahdollisuuden lähteä kalalle suomalaisen kalastusoppaan Mörrin kanssa. Tällä kertaa reissuun lähdettiin vähän pienemmällä veneellä ja omalla porukalla.

Reissuun lähdettiin nyt myös heti aamusta vene trailerilla kiinni Mörrin autossa. Vene laskettiin ja ajettiin suoraan ottipaikoille. Pohjaongintaa oli luvassa. Kaloja tuli paljon etenkin pallokaloja ja muita uusia lajeja, joita en ollut ennen nähnyt. Me täkykalastimme myös meidän saamillamme kaloilla. Kiinnitin erityisesti huomiota, kun kohona käytettiin normaalista poikkeavaa ilmapalloa. Saimme yhden myrkyllisen pallokalan sillä viritelmällä. Kala oli raadellut meidän syöttikalamme täysin.

Reissu onnistui hyvin ja oli mukavaa kalastella rauhassa. Mörri opasti ja neuvoi niin, että tuota kalatietämystä tuolta Kanarialtakin tuli saatua. Paluumatkalla päätimme vielä vetouistella parit ottipaikat  lävitse. Noh eihän se turhaan ollut, kun loppumetreillä siimanpäähän iski hyväkokoinen barrakuuda. On muuten ihan mieletöntä päästä näillä ulkomaan reissulla kalaan. On noita kaloja vaan nii paljon erilaisia eri paikoissa.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3555″ img_size=”260×280″ alignment=”center” style=”vc_box_outline”][vc_single_image image=”3568″ img_size=”260×280″ alignment=”center” style=”vc_box_outline”][vc_single_image image=”3569″ img_size=”260×280″ alignment=”center” style=”vc_box_outline”][vc_single_image image=”3557″ img_size=”260×280″ alignment=”center” style=”vc_box_outline”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]