Kala tieto&taitoja voi kartuttaa myös seuraamalla kalajuttuja  somessa kuten Facebookissa, Instagramissa ja Youtubessa. Myös telkkarista tulee paljon hyviä ohjelmia, jossa kerrotaan kalastuksesta. Perinteisiä lehtiä ei tietenkään sovi unohtaa. Niitä on aina mukava selailla ja lueskella.

kalastajaMeidän perheeseen on tilattu jo monia vuosia Erä-lehteä sekä Metsästys&Kalastus lehteä. Meillä suosikki on tuo Erä-lehti. Tykkään enemmän lukea sitä, sillä siinä on myös mielestäni enemmän ajankohtaista tietoa. Lehdessä esitellään aina uutuustuotteita mm. vieheuutuuksia. Kauden mittaan lehdessä on hyviä vertailuja vieheistä, vaapuista, lusikoista, jigeistä ym. tarvikkeista. Lehdessä on aina hyviä kuvia isoista saaliista ja lehdessä kerrotaan myös eri kalastuspaikoista. Eri testejä on myös kiva lukea, erityisesti eri välinetestit ovat hyviä. Parasta lehdessä on just noi testit ja vertailut. Ne antavat osviittaa eri välineiden tasoeroista, vaikkakin aina noiden testien totuudenmukaisuutta voi epäillä. Lehdestä näkee mitä kivaa uutta on aina tulossa markkinoille. Erä-lehden tilaajana voin lukea sitä myös digilehtenä puhelimella tai tabletillani. Usein tuleekin luettua lehteä bussissa, kun reissaan tuota Helsingin ja Paraisen väliä. Metsästys &Kalastus lehdessä ei mielestäni ole niin paljon juttuja kalastuksesta kuin Erä- lehdessä. Metsästys juttuja on kans kiva katsella ja selailla vaikka en paljoa metsästyksestä tiedäkään. Lehden vakiopalstoista ehdoton suosikki on M&K Erätarinat. Ei pidä myöskään unohtaa Suomen vapaa-ajan kalastajien Vapaa-ajan Kalastaja-lehteä. Sen saa automaattisesti, kun liittyy SVK:n jäseneksi tai johonkin kalastusseuraan. Lehti on ainoastaan keskittynyt kalastukseen. Lehdessä on juttuja eri kalapaikoista ja kalastusvälineistä sekä haastatteluja mielenkiintoisista kalastuksen harrastajista.

Youtubessa voikin sitten katsella kaikenlaisia kalastusvideoita. Itse seurailen monia kalastuskanavia ja ehdottomat suosikkini ja mielestäni parhaat ovat: Kainuun Taikaa, Urpo Erämies ja Eumer Fishing.

kainuuKainuun Taikaa youtube- kanava on siksi kiinnostava, että sieltä tulee tasaisin välein videoita. Videot on nimen mukaan kuvattu suuremmaksi osaksi Kainuun luonnosta ja videoiden tekijänä on Sotkamosta kotoisin oleva 21-vuotias luonnontieteiden opiskelija Veksu. Hän käy hienoissa paikoissa kalassa (c&r-miehiä tietenkin) ja on asiallinen jutuissaan sekä välittää kalastuksen lisäksi luonnosta. Pääsääntöisesti videoilla hän kalastaa taimenta ja hänen blogia kainuuntaika.vuodatus.net on myös mielenkiintoista lukea. Kainuun taialla on myös hyvät facebook-sivut, joka on nimellä Sotkamogalleria. Instagramissa Kainuun taian kuvia voi seurata ignimellä v3ksu. Toinen hyvä Instagram nimi, jota seuraan on trkalastus. Sieltä löytyy kalastusoppaan matkassa otettuja kuvia. Kuvat on pääasiallisesti otettu Suomessa. Kala kuvien lisäksi on tilillä hienoja kuvia vieheistä.

urpoUrpo Erämies on humoristinen miesporukka kalastajia, joka kiertele ympäri Suomea. Videoissa jätkäporukka kilpailee keskenään leikkimielisesti. Videoilla voi nähdä eri kalastustyylejä ja -lajeja, huikeita onnistumisia sekä katkeria epäonnistumisiakin. Erityisesti mun mieleen on jaksot, jossa on vaellusta, kalastusta ja eräilyä Kaldoaivin erämaahan.

 

 

 

eumerEumer Fishing on kalastuskanava, jossa voi nauttia elämästä kalastuksen parissa. Videoilla Merikarvian oma ”Jethro Jeti” Olli Ojamo esittelee ja kertoo miten Spintube tuotteet toimivat ja millaista saalista niillä saa. Videot ovat todella tietorikkaita ja muutama humoristinen Kesä-Esa videokin sieltä löytyy. Itsekin Merikarvialla ja Eumer Fishing Centerissä vierailleena olen päässyt mukaan muutamaan videoon. Käyppä tsekkaamassa 🙂

 

Facebookissa seuraan tiiviisti Hauenkalastajat sivua. Siellä kalastajat kertovat ja esittelevät saamiaan saaliita. Ryhmässä pyörii todella isoja hauki kuvia.  Sivusto kannattaa vastuullista kalastusta ja hauet vapautetaan yleensä kalastuksen jälkeen. Facebookista löytyy paljon erilaisia kalastuskirpputoreja ja niitä on myös hyvä seurata. Niissä liikkuu hyvää tavaraa sopu hintaan ja myös esim. käsintehtyjä uniikki vaappuja.

Telkkarissa ehdoton suosikkini on Robson Greenin pyörittämä Extreme fishing kalastusohjelma, joka pyörii telkkarissa JIM-kanavalla. Ohjelmassa Robson kiertelee ympäri maailmaa eri maissa haastaen kunkin maan parhaat kalastajat omalla kalastustavalla. Ruutu.fi -sivuilla voi käydä katsomassa Robson Greenin Maailman parhaat kalapaikat ohjelmaa.

Arktiset vedet ovat myös hyvä viihteellinen kalastus-, luonto- ja matkailuohjelma. Pohjoinen ulottuvuus aukeaa siinä, kun suomalainen kalastusryhmä reissaa mm. Alaskassa, Islannissa, Venäjällä ja tietenkin Suomessa upeissa erämaissa ja arktisilla vesillä. Tämäkin ohjelma pyörii JIM-kanavalla.

Niin ja ettei tärkeimmät sitten unohtuisi… Muistakaa tekin seurata  mun ja Eerikan blogeja, fisuun.fi nettisivujamme kuin myös Fisuun Instagramia ja Facebookia.