[vc_row][vc_column][vc_column_text]kalakisa

Toukokuun puolessa välissä osallistuin taas joka vuotiseen kalastuskauden avajaisiin Kellokoskella. Tapahtumaan osallistuminen on ollut jo vuosia minulle traditio niinpä matkasin taas kohti Kellokoskea tapahtumaan. Tapahtuman yhteydessä järjestää Tuusulan järven urheilukalastajat (TJUK) aina nuorille kirreleirin. Tänäkin vuonna leirille osallistui reilu kymmenkunta innokasta nuorta kalastajaa.

Kalastuskauden avajaisissa istutetaan jokeen aina kirjolohia. Tapahtuma huipentuu kalastuskisaan. Kisassa palkitaan kymmenen nopeinta kalan napannutta. Kisan lisäksi Kellokosken patoalueella on pienimuotoiset markkinat kojuineen. Tarjolla on suolaista ja makeaa purtavaa. TJUK:lla oli myös edustettuna. Seuran kojusta myytiin kalastuslupia, uistimia ja tietysti makkaraa.

Kalastuskisaan osallistui taas reilusti porukkaa. Kisaan osallistujat levittyvät joen varteen, mutta suurin osa kokeilee onneaan aina padon luona. Tänä vuonna näytti kalat olevan kateissa. Aikani heittelin virveliä padolla muiden kanssa, mutta tuloksetta. Päätimme kalakaverini kanssa lähteä joen yläjuoksulle kalalle. Turhaan me sielläkin olimme sillä ei tärpin tärppiä tullut. Täytyi vain ihmetellä, että miksi ei kukaan saanut mitään vaikka kaloja oli istutettu lähemmäs tuhat kiloa. Arvelimme syyn olleen sen, että kalat oltiin vasta istutettuja aamulla juuri ennen kislapsetojen alkua, joten siksi eivät olleet syönillä.

Tällä kertaa en itse jäänyt leireilemään vaan suuntasin illalla takaisin kotia. Tuli kuitenkin vietettyä taas mukava päivä kalastuksen parissa ja tavattua kalakavereita. Kellokoski on aina kiva paikka käydä kalassa. Illalla sain viestiä, että kirreleirillä oli saatu kalaa [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][fbcomments Width=”400″ num=”5″][/vc_column][/vc_row]