[vc_row][vc_column][vc_column_text]kauppaaViime viikolla vietin muutaman päivän Merikarvialla kalastelemassa. Satakunnassa sijaitseva Merikarvia on noin 50km vielä Porista pohjoiseen. Majoituimme Eumer Fishing Centerillä, joka sijaitsee Merikarvianjoen rannalla. Kalastelemaan pääsin tällä reissulla merelle oppaitten kanssa ja Merikarvianjoelle, joka on aivan kalastuskeskuksen vieressä.

Ensimmäisenä päivänä kalastelin kosken ylä- ja alajuoksulla. Jo kolmannella heitolla nappasi ensimmäinen kirre kiinni. Sen verran äkäinen kala kuitenkin oli, että pääsi karkuun. Jokeen istutetaan kesäisin kirjolohta, mutta myös luonnonvaraiset lohet ja taimenet nousevat jokeen merestä. Saaliiksi tuli ekana päivänä kaksi mukavan kokoista kirjolohta, jotka pistin fileiksi ja söimme ne seuraavana päivänä.

Seuraavana päivänä heräsimme aikaisin ja lähdimme merelle kalastamaan. Ilma oli mitä parhain lähteä merelle kalastamaan haukea ja jigailemaan ahventa ja kuhaa. Noh minähän nappasin ensimmäisenä hauen heittoperholla. Kala ei ollut iso, mutta tulihan siitä jo hyvä fiilis. Nihkeän kalasyönnin takia päätimme mennä jigailemaan. Kokeilimme dropshot ja vertikaalijigausta, mutta valitettavasti ei kuhia tullut. Ilmeisesti kuhat olivat jo nousseet väliveteen, sillä veden lämpötila oli jo noussut. Pääsin myös kokeilemaan mikrojigausta. Sitten alkoi tapahtua. Se oli uutta ja hauskaa hommaa pienillä Mikadon Ultra Light kalastusvermeillä. Kaloja nappas kiinni yhtenään…

Illan päätyttyä lähdimme takaisin kalastuskahveneteskukseen hyvän ahvensaaliin kanssa. Mukaan kotiin lähti ämpärillinen ahvenia, jotka sitten savustettiin. Kalastuspäivän päätteeksi rentouduin vielä kalastuskeskuksen saunassa ja porealtaassa. Saunan lauteilta on näkymät Merikarvianjokeen, jossa kävin myös pulahtamassa. Porealtaassa oli mukava nautiskella poreista ja lämpimästä vedestä. Päivä onnistui täydellisesti, kiitos ammattitaitoisille oppaille.

Seuraavana päivänä oli aika lähteä takaisin kotiin Nurmijärvelle. Ennen kotiin lähtöä poikkesin vielä Eumerin kalastusliikkeessä, joka sijaitsee kalastuskeskuksen vastapäätä. Oi se on kyllä joka kalamiehen karkkikauppa! Myymälässä on perhokalastukseen kaikki tarvittava. Sieltä löytyvät vavat, kelat ja perhot. Virvelikalastajille taas myynnissä on laajat valikoimat Mikadon keloja, vapoja ja jigejä. Myymälässä on todella kattava valikoima Spintubeja, virvelillä heitettäviä perhoja. Niitä löytyy erikokoisia ja värisiä useammalle eri kala lajeille. Olisi kyllä huippua omistaa tuollainen kalakauppa tai edes olla töissä sellaisessa!

Merikarvialla on todella monipuoliset ja hyvät kalastusmahdollisuudet. Meri, kalaisa joki ja eksoottinen Ouran saaristo houkuttelee aina uudestaan Merikarvialle kalaan. Useamman kerran siellä jo käyneenä odotan aina innolla uutta reissua Eumerin kalastuskeskukseen![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]