[vc_row][vc_column][vc_column_text]Poikaporukalla kalaan

Tässä pilkkireissuloviisa1ja odotellessa mieleeni tuli just yksi fisureissu, josta en ole muistanut blogissa vielä mainita. Loppu syksystä tuli tehtyä kalareissu nuorisotalon poikaporukan kanssa Loviisaan.

Kerhomme vetäjä järjestää keväisin ja syksyisin kalareissun. Tällä kertaa matkasimme hänen mökilleen, joka sijaitsee siis Loviisassa. Ohjelmassa sinä viikonloppuna oli kalastusta, saunomista ja mukavaa yhdessä oleilua (sekoilua). Lähdimme myös rikkomaan edellisen kerran ennätystä, joka oli 143 haukea yhden viikonlopun aikana. Se jäi kuitenkin tällä kertaa haaveiksi, mutta onpahan seuraavaan kertaan taas jotain haastetta.

Lähdimme reissuun perjantaina koulupäivän päätteeksi. Matkaan meillä meni reilut pari tuntia ja mukana oli lähes kymmenkuntainen porukka. Kalareissuja tehtiin viikonlopun aikana kolmella eri veneellä. Keskityimme pääasiassa heittokalastukseen. Mukana oleva porukka oli “sekalaista seurakuntaa”. Matkassa oli aloittelijoita sekä tottuneita kalastajia.

loviisa2

 

Vesi oli jo marraskuussa kylmää ja hauet liikkuivat hitaasti. Haukia vaikutti muutenkin olevan vähäisen liikkeellä ja ne lymysivät syvillä vesillä. Pakin pohjalta piti ottaa käyttöön salaiset uistimet kuten tähän tarkoitukseen juuri sopiva Eumer Spintube haukiperho. Haukia tuli vähemmän kuin aikaisemmilla kerroilla,  mutta tais kaikki ainakin yhden kalan saada.

Iltaisin saunoimme ja lauteilla juteltiin päivän hauskoista tapahtumista. Mukaan mahtui tietenkin säätöä ja sählinkiä. Virvelin heitto taidot ei ollut kaikilla ihan kohdallaan ja tais koukku olla jollain sormessa kiinni. Sunnuntai aamuna pakkasimme tavarat valmiiksi.Tarkoituksena oli vielä sen jälkeen lähteä kalaan. Ulkona olikin tosi huono keli ja merellä oli pientä myrskyn alkua, joten jäimme sisälle odottelemaan sään paranemista. Meidän harmiksi keli ei muuttunut paremmaksi iltapäivään mennessä ja sitten meidän olikin aika lähteä kotiin.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][fbcomments Width=”400″ num=”5″][/vc_column][/vc_row]