[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nyt kun näitä Suomen kalastusmessuja on käynyt kiertelemässä ja kokemassa oli aika käydä myös naapurimaassa Ruotsissa katsastamassa minkälaiset messut siellä oli tarjolla. Maaliskuun puolivälissä lähdimmekin opiskelukaverini sekä isäni ja hänen kalakaverin kanssa Tukholmaan. Sportfiskemässän Tukholmassa on täydellinen paikka käynnistää kalastuskausi.

Tällä kertaa matkasimme Tukholmaan Turusta laivalla. Perjantaina koulupäivän päätteeksi isäni tuli hakemaan minut ja opiskelukaverini Paraisilta kalakoululta.  Perjantai-ilta ja yö hujahti vauhdilla laivalla. Satamasta otimme taksin messuille. Lauantai-aamuna saavuimmekin hyvissä ajoin ennen messujen aukeamista messukeskukseen. Oli alkamassa a toinen messupäivä ja ihmisiä alkoi kerääntymään aulaan. Messut olivat todella isot verrattuna Helsingin messukeskuksessa pidettäviin messuihin. Sportfiskemässan on keskittynyt kokonaan kalastukseen. Aamulla ei ollut niin paljon porukkaa mitä kuvittelin, mutta puolilta päivään koko messuhalli oli aivan täpöten täynnä. Tänä vuonna messuilla kävikin yhteensä 14810 kävijää kolmen päivän aikana!!! Aika huikee määrä ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita kalastuksesta. Huomasi miten paljon meitä kalastajia oli, pääosin hauenkalastajia. Messuilla oli paljon hauenkalastukseen liittyvää tavaraa näytillä ja myynnissä. Näillä messuilla olikin tarjolla sellaista tavaraa mitä meillä ei vielä täällä Suomessa ole kaupan. Itsekin tuli ostettu uusia vieheitä sieltä. Messuosastoja oli monenlaisia.  Mielestäni hienoimmat ständit olivat: Söderfiske, Kanalgratis ja Abun osastot. Messuilla oli myös hieno nähdä pienvalmistajien hienoja tekeleitä kuten Calmbaits. Myös tunnettuja kalastusidoleitani oli saapunut paikalle kuten Johan Troman ja Clas Classon.

 

[/vc_column_text][vc_gallery interval=”3″ images=”2930,2931,3002,2998,3034,3017,3007,2945,2944,3006,2942,3010,3009″ img_size=”500×350″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Messuilla oli myös iso akvaario, jonka olin jo nähnyt aikaisemmin Suomessa GoExpo-messuilla. Akvaariolla eri tavarantoimittajat esittelivät uistimia, jigejä ja vieheitä. Altaalla näki hyvin miten eri vieheet vaikuttavat kaloihin ja kuinka eri syötit käyttäytyvät veden alla. Akvaariossa uiskenteli haukia, taimenia, nieriöitä ja kirjolohia.

Perhonsitojia oli myös saapunut eri maista paikalle näyttämään omia tekeleitään. Messuilla oli myös mahdollista sitoa perhoja ammattilaisten opissa. Muutamat sponsorit tarjosivat kaikki tarvikkeet ja välineet perhojen sitomiseen. Perhokalastajille oli useita heittoaltaita. Niissä pääsi testaamaan vapoja ja siimoja. Myös alan ammattilaiset pitivät esityksiä niissä.[/vc_column_text][vc_gallery interval=”3″ images=”3052,3058,3053,3054,3025,3024,2934,3043,2971,3061″ img_size=”500×350″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Sportfiske-messuilla oli myös kalakoulu lapsille. Siellä lapsille opetettiin eri kalalajeja, kerrottiin eri kalastus menetelmistä sekä miten käsitellä kaloja. Me satuimme paikalle juuri kun lapset saivat värittää heille mieluisat vieheet. Nuoret oli myös huomioitu messuilla. Uutuutena tänä vuonna messuilla oli nuoret esittelivät omia kalastusvideoitaan, blogejaan ja perhosidonta taitojaan. Tavoitteena on innostaa yhä nuorempia lapsia mukaan kalastusharrastuksen pariin. Tätä ideaa pitäisi ehdottomasti myös kokeilla Suomen messuilla! Messuilla oli myös lahjakkaita käsityöläisiä, jotka esittelivät taitojaan ja tekeleitään kuten käsintehtyjä puukkoja, perhojen säilytysrasioita ja haaveja.

[/vc_column_text][vc_gallery interval=”3″ images=”3021,3033,3022,3023,3028,3008,3011,2963,3032,3014,3042,3057,3056,3060″ img_size=”500×350″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Myöhemmin iltapäivällä lähdimme käymään vielä Tukholman keskustassa. Yritimme myös löytää paikallisia kalastusliikkeitä, mutta ne olivat lauantain takia sulkeutuneet jo aikaisemmin. Laivalla tutustuimme ja tapasimme myös muita suomalaisia kalastajia, jotka olivat myös käyneet messuilla. Heidän kanssa tuli vaihdettua sanoja messuista. Sunnuntai-aamuna laiva saapuikin jo aikaisin Turun satamaan ja matkamme jatkui siitä Paraisille takaisin kalakoululle.

Voin suositella messuja kaikille kalastuksesta kiinnostuneille. Tarjolla oli niin paljon nähtävää. Messut olivat niin paljon suuremmat kuin Suomessa vastaavat messut.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]