Vapapäivän logo, jossa vedestä hyppää naurava kala

SVK yhteistyössä Metsähallituksen kanssa järjestää lauantaina 8.6. klo 10-15 kaikille alle 18-vuotiaille ilmaisen kalastustapahtuman Vapapäivän kaikkiaan kahdellatoista Metsähallituksen virkistyskalastuskohteella. Opastettujen kohteiden lisäksi nuorilla on mahdollisuus kalastaa muuallakin Metsähallituksen kalastuskohteissa ilmaiseksi 10.6. vuorokauden ajan.

Opastettuihin kohteisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan paikan päällä ilmoittaudutaan SVK:n ohjaajalle, jolta saatu rintamerkki toimii kalastuslupana. Ohjaajat tarjoavat neuvoja ja vinkkejä ja auttavat nuoret kalastajat alkuun tarvittaessa.

Vapapäivänä opastetuilla kohteilla saavat tapahtuma-aikana kalastaa ainoastaan alaikäiset (alle 18-v.). Saaliskiintiö on kaksi lohikalaa/nuori kalastaja. Aikuisten luvanmyynti jatkuu tapahtuman jälkeen klo 15.

MUILLA KOHTEILLA voi Vapapäivänä kalastaa ilmaiseksi koko vuorokauden (24 h). Kohteilla ei ole opastusta tai järjestettyä ohjelmaa. Näille kohteille tulee ilmoittautua etukäteen lähettämällä osoitteeseen vapapaiva(a)metsa.fi kalastajan ja hänen huoltajansa nimi sekä kohde, jossa aikoo kalastaa. Samassa viestissä voi ilmoittaa useamman kalastajan ja huoltajan nimen. Viestiin ei vastata erikseen.

Myös mukana oleva huoltaja (1 hlö/lapsi tai nuori) voi näillä kohteilla kalastaa ilmaiseksi, sillä hän toimii alaikäisen oppaana. Saaliskiintiö on nuorille kalastajille kaksi lohikalaa, huoltajille yksi lohikala. Huomaathan, että kalastaminen on ilmaista vain alla mainituilla kohteilla.

Vapapäivä-tapahtumalla on oma, vuonna 2020 lanseerattu nimikkouistin, jonka on valmistanut Kuusamon Uistin. Vapapäivä-uistinta ei myydä kaupoissa, vaan sen voi saada omakseen vain osallistumalla ilmaiseen Vapapäivä-tapahtumaan opastetulla kohteella.

Vapapäivän opastetut kohteet ovat:
Salo, Teijo: Matildanjärvi
Ikaalinen: Teerilampi
Lammi (Evo): Niemisjärvet
Kysy lisää: janne.rautanen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, p. 0400 946 968

Kivijärvi: Heikinlampi
Kysy lisää: juha.ojaharju(at)vapaa-ajankalastaja.fi, p. 045 113 3050

Mikkeli: Valkeajärvi
Lieksa: Ruunaa Neitikoski
Nurmes: Peurajärvi
Kysy lisää: janne.tarkiainen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, p. 044 547 9116

Kuhmo: Syväjärvi
Sievi: Maasydänjärvi
Sodankylä: Ahvenlampi
Vaala: Manamansalo, Särkinen
Kemi: Veitsiluodon Kalapaikka
Kysy lisää: petter.nissen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, p. 0500 440 923

Lisätietoja tapahtumasta löytyy myös täältä www.eraluvat.fi ja Facebook -vapapäivä.